A tudományos háttér

 

MIBEN MÁS A GLOWBIOTICS PROBIOTIKUS TECHNOLÓGIA?

A GLOWBIOTICS termékek olyan összetevőkkel és formulákkal dolgozik, melyek a bőr egészségét javítják, kerülve a durva kémiai anyagok és egészségtelen összetevők használatát, melyekkel sajnos gyakran találkozhatunk az öregedésgátló termékekben és kezelésekben. Termékeink tehát tiszták, és erős probiotikum eleggyel, antioxidánsokkal és tápanyagokkal hatnak, speciális hatóanyag szállító rendszerrel és specifikus technológiákkal kombinálva.

PROBIOTIC DERIVED BIOACTIVES (PDBS) – azaz probiotikumokból készített bioaktív hatóanyagok (PDB-k)

A bőr figyelemreméltó szerv: a test immunrendszerében pedig a második legnagyobb szervként ismert. A bőr immunrendszerének (mint az emésztőrendszernek is) jelentős részét a főképp hasznos baktériumok alkotják, melyek a bőr felszínén élnek, és a környezeti elemekkel szembeni védelem első vonalát képezik. Ez a bőr mikrobiom. Ha ez a mikrobiom rendszer elveszíti egyensúlyát, a bőr védtelenebbé válik a támadó patogénekkel, környezeti agresszorokkal és korai idősödéssel szemben. Ha a probiotikumokból fermentációval készített bioaktív hatóanyagokkal (PDB-k) kezeljük a bőrt, azzal az egészséges bőrt támogató folyamatokat indítunk el. Hogyan? Úgy, hogy ez a rengeteg jó baktérium megváltoztatja a bőrön lévő káros mikroorganizmusok arányát. Növelik a védőbarrier integritását, épségét, optimalizálják a kollagén és elasztin szintjét, csökkentik a bőrben zajló negatív válaszokat, ezáltal nyilvánvalóvá válik, hogy a PDB-k milyen kimagasló szinten képesek minden bőrtípus egészségén és megjelenésén javítani. A Glowbiotics termékekben Bonicel Bacillus fermentátum, Lactococcus fermentátum lizát, Lactobacillus/Saccharomyces/Rizs/Szukróz fermentátum filtrát, Rice/Saccharomyces Lyce/Lactobacillus fermentátum filtrát és Lactobacillus fermentátum probiotikum törzsek találhatóak.

SMART RETINOID (gliceril-diretionát/GDR) – azaz okos retinoid

Világszerte elismert öregedésgátló anyag az A-vitamin, vagy a retinoidok. Sajnos azonban alkalmazásával sokszor együtt jár az irritáció, a kipirosodás, az erős hámlás, a napérzékenység. A retionid bioaktív formája, melyet a sejt felhasznál, a tretinoin vagy retinolsav. Viszont ha bőrre közvetlenül alkalmazzuk, teljesen megsemmisíti a bőr védő barrier rétegét és gyulladásos folyamatokat indít be. A Glowbiotics által szabadalmazott gliceril-diretinoát (GDR) ezeket a problémákat kiküszöböli. A GDR a retinolsav és a glicerin reakciójának mellékterméke. A reakció során retinolsav-észter vagy triglicerdihez kapcsolódó retinolsav (képzeljük el úgy, mint egy liposzóma bevonatot). Ez stabilizálja a retinoidot, növeli lipofil tulajdonságait és csökkenti az irritációs profilt. Amikor a bőrre kerül, a GDR gyorsan felszívódik a startum corneum rétebe. Amikor eljut a célzott területre (dermisz-epidermisz találkozásába), egyszerű lipáz enzimek mintegy kihámozzák a molekulát és felszabadul a retinolsav, melyet a sejtek felvesznek. Mindezt úgy, hogy a barrier épsége nem sérül. Biztonságos, okos, kimagaslóan hatékony retinoid, irritáció nélkül.

SMART PEPTIDES (lipo-oligopeptidek) – azaz okos peptidek

Az élő szövetek javát proteinek alkotják, a proteineket pedig a peptidek. A peptidek aminosavakból állnak össze, különböző elrendezéseket képezve, és sejtszinten felelnek a sejtek közti kommunikációért, az ún. cross-talk-ért. Neuromodulátorknét, neurotranszmitterekként és akár hormonként funkcionálva, ezek az erős, aktív molekulák bizonyítottan hatásosak a bőrápolásban és az orvoslásban. A sejtek receptorainál kifejtve hatásukat, a peptidek amolyan “kulcs-zár” felállásban hatnak. A kulcsa a peptid, a zár pedig a sejt felszínén lévő receptor. Amikor a kulcs a zárba illeszkedik, a sejtmagot a genetikai kifejeződés módosítására utasítja, ami meszendzser molekulát küld a sejtből a szomszédos sejtekbe. Azaz elindul a sejtszintű kommunikáció. A GLOWBIOTICS többfajta lipo-oligopeptidet, zsírsavakhoz kapcsolódó peptideket alkalmaz a jobb hatóanyag szállítás érdekében, különféle funkciók céljára.

DNS micro-array tesztelés

A GLOWBIOTICS egyike azon orvos-esztétikai bőrápolási termékcsaládoknak, akik elsők között igazolták a DNS micro-array tesztelés technológiájával a termékek hatásosságát. E technológia kifejlesztése talán a sejtbiológia legfontosabb előrelépése a DNS felfedezése óta. A folyamat leegyszerűsítve a következő: a kitenyésztett humán dermisz fibroblasztokat és epidermisz keratinocitákat 3D szuszpenzióban tartjuk, így modellezve a teljes bőrt. Adott időn keresztül valamilyen hatóanyagot vagy formulát adunk a szövethez, hogy elérjük a kívánt hatást. A sejtek osztódnak. Az osztódott sejteket kivesszük, a sejtek RNS állományát kivonjuk, és a micro-array panelre helyezzük – ez egy mérőeszköz, különböző genetikai markerekkel és variánsokkal. A mikroszkóp alatt látható, hogy a genetikai markerek aktivizálódtak-e (up-regulated) vagy pedig kikapcsoltak (down-regulated).